Jönnek a kalózok?

Ha Orbán "nem húz a fenébe", eltángálják a hackerek?

A web leghíresebb hekkerbrigádja, az Anonymus üzent a Fidesznek is.

2011.12.22 16:52ma.hu

Két magyar vonatkozásút is csipogott a Twitteren az utóbbi idők botrányos kiszivárogtatásaiban aranyérmes Anonymus hackercsoport finn "tagozata". Az első bejegyzésben a Klubrádiót emlegetik:

#Klubradio closed. #Orban & #Fidesz r killin democracy in #Hungary w/their oppressive laws. #Anonymous, rise up: it's time to stop this shit

és felszólítják a lakosságot, hogy azonnal lépjen fel a nyilvánvaló elnyomás ellen.

A második bejegyzés már keményebb hangokat üt meg:

Lulzsleigh warmed up & ready to fly to #Hungary to help our bros down there. #Orban, for ur sake, u better GTFO be4 We get there


vagyis "finoman megkérik" Orbánt, hogy, idézzük: "Menjen a p+csába", mielőtt az Anonymus lecsap rá.

A finn csoport egyik tagja az Index kérdésére elmondta: a New York TImes egyik blogjában olvasták Paul Krugman jegyzetét a magyarországi helyzetről, és ennek hatására írták meg a bejegyzést a Twitterre. "Azért kapták fel a fejüket a magyar hírre, mert úgy látják, hogy nálunk hasonló módon történik a politikai hatalom centralizációja, mint saját hazájukban, Finnországban." - írja a portál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.