Gyűlnek a NATO erők a Perzsa-öböl térségében

Nő a feszültség Irán körül - Moszkva aggódik

Vlagyimir Komojedov, az orosz alsóház, az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke Moszkvában akkreditált katonai attasék előtt kijelentette: a Perzsa-öböl térségében az amerikai és a NATO haditengerészeti erők jelenlétének erősítése élezi az Irán körül kialakult feszültséget.

2012.02.15 10:59MTI

A szokásos újévi találkozón Komojedov elmondta: Moszkva számításai szerint az amerikai hadihajókon 450 rakétát helyeztek el. NATO-országok is részt vesznek ebben a műveletben - tette hozzá.
   
A bizottsági elnök helyzetértékelése szerint a térségben "már nem csak puskaporos a levegő", a helyzet kezd robbanásveszélyessé válni az amerikai és NATO hadihajók miatt, s ez "egyre valószínűbbé teszi egy konfliktus kitörését".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.