"Azonnal le kell állítania atomprogramját"

Izrael: Irán azt hiheti, újra szuperhatalommá válhat

Üdvözölte az Irán ellen vitatott atomprogramja miatt bevezetett nemzetközi szankciók szigorítását az izraeli miniszterelnök helyettese, de nem adott egyenest választ arra a kérdésre, a zsidó állam tervezi-e, hogy megelőző csapást mér az iráni atomipari létesítményekre.

2012.02.15 07:29MTI

"Az izraeli álláspont szerint Iránnak le kellene állítania nukleáris programját, méghozzá azonnal" - mondta Szilvan Salom helyi idő szerint kedden New Yorkban, az ENSZ székházában, miután tárgyalt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral.
   
Az izraeli miniszterelnök-helyettes méltatta az Egyesült Államok és az Európai Unió közelmúltbeli döntését, amellyel szigorították az Irán ellen már érvényben lévő büntetőintézkedéseket.
   
"Ha Irán képes megdönteni kormányokat a Közel-Keleten, rendelkezik kőolajvagyonával és atombombát gyárt, azt hiheti, újra szuperhatalommá válhat, felélesztheti a Perzsa Birodalmat" - mondta Szilvan Salom.
   
Hozzátette, "tudjuk, hogy Irán és a vele együttműködők állnak" az elmúlt napokban szerte a világban izraeli diplomáciai célpontok ellen elkövetett, illetve tervezett merényletek mögött.
   
Kérdésre válaszolva az izraeli miniszterelnök-helyettes sajnálatosnak mondta, hogy azokban az arab országokban, ahol népfelkelés zajlott - Tunéziában, Egyiptomban, Líbiában -, mindenütt iszlamista csoportok jutottak hatalomra, amelyek "sokkal ellenségesebbek Izraellel szemben, mint elődeik".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.