Nem öngyilkos merénylet, inkább "pech"

Robbantott, majd robbant az iráni férfi Bangkokban

A thaiföldi kormány szóvivője közölte: egy iráni férfi robbanószerkezetet hozott működésbe kedden a thaiföldi fővárosban, s nem sokkal később súlyosan megsebesült, mert menekülés közben felrobbant a kezében egy másik bomba.

2012.02.14 14:22MTI

Az illetőnél talált útlevél szerint a férfi Szaeid Moradi iráni állampolgár. Előzőleg, a lakásban, ahol ő és két másik férfi élt, robbanás történt, ezért a rendőrség a lakók nyomába eredt.
   
Moradi menekülés közben egy taxi elé hajított egy robbanószerkezetet, mert az nem állt meg az intésére. A jármű sofőrje könnyebben megsérült. A férfi ezután az őt letartóztatni akaró rendőrökre dobott gránátot, de az túl korán robbant fel, és leszakította az illető egyik lábát.
   
A robbanások a város diplomáciai negyedétől távol történtek. A rendőrség átkutatta Szaeid Moradi bérelt lakását, s robbanószert talált benne. Később egy szóvivő közölte, hogy figyelmeztetést kaptak olyan helyszíneken készülő merényletekről, ahol sok turista fordul meg, de pontosabb részleteket nem tudtak meg.
   
Ehud Barak izraeli védelmi miniszter a hír hallatán kijelentette: "a Bangkokban megkísérelt terrorista támadás ismét bebizonyította, hogy Irán és megbízottjai terrorhoz folyamodnak". "Irán és a (libanoni) Hezbollah veszélybe sodorja a térség és a világ stabilitását" - mondta. A zsidó állam kormánya az előző nap is Iránt tette felelőssé egy izraeli diplomaták elleni újdelhi merényletért és egy Tbilisziben megkísérelt támadásért.
   
Barak vasárnap maga is Bangkokban járt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.