Kiürítették a környéket

Bombariadó robbant az amszterdami repülőtéren

Bombariadó miatt kiürítették az amszterdami Schiphol repülőtér két terminálját hétfőn. A kora délutáni órákban a bombariadót lefújták, a reptér újra normálisan üzemel.

2012.02.13 15:11MTI

A rendőrség közölte, hogy egy 11 órai bejelentés nyomán az egyes és a kettes terminált kellett evakuálni, ahonnan nemzetközi járatok indulnak.

Az esettel kapcsolatban őrizetbe vettek egy férfit, aki állítólag bezárta magát a repülőtér egyik mellékhelyiségébe, és azt mondta, hogy robbanószerkezet van nála.

"Kézben tartjuk a helyzetet" - mondta a NOS holland tévének Robert van Kapel, a repülőtéri csendőrség szóvivője.

Az ügyészség nyomozást indított az esettel kapcsolatban, de egyelőre nem tudni, milyen vádakkal szembesülhet az őrizetbe vett, illetve milyen elmeállapotban volt tette elkövetésekor.

2009 karácsonyán Umar Farouk Abdulmutallab nigériai diák robbanóanyagot csempészett fel a Northwest Airlines Schipholról Detroitba tartó utasszállító gépére. A férfi bűnösnek vallotta magát, ügyében csütörtökön várható ítélethirdetés. Akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.