Sok a halott és a sebesült

Emberekre dőlt egy régi bérház Bejrútban

A helyi vöröskereszt közölte: legalább 11 ember meghalt, 12 másik megsérült, amikor vasárnap összeomlott egy régi bérház a libanoni fővárosban, Bejrútban.

2012.01.16 09:50MTI

Georges Kattané, a szervezet koordinátora rendkívüli helyzetekben, elmondta, hogy a főváros keresztény, Asrafieh negyedében történt a baleset. A mentés egész éjjel folyt, és még hétfő reggel is tartott.
   
Az ANI libanoni hírügynökség értesülése szerint a házban helybeliek, szudániak és egyiptomiak éltek. A bérház állapota az elmúlt napok esős, viharos időjárása miatt jelentősen leromlott.
   
Egy szemtanú szerint az egész olyan volt, mintha a területen földrengés pusztított volna. A hatemeletes épület teljesen romba dőlt. Azt nem lehet tudni, hogy hányan lehetnek még a romok alatt. A szomszédok szerint több tucatnyi ember élt a bérházban.
   
A halottak között két szudáni, egy egyiptomi is van, míg egy Fülöp-szigeteki nőt kórházba szállítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.