Szervezett és tolmácsolt

Bűnös az al-Kaidát segítő amerikai férfi

Bűnösnek találta a bíróság kedden azt a Massachusetts-i amerikai férfit, aki arab üzenetek angolra fordításával és a kiképzésre jelentkező szélsőségesek jemeni útjainak megszervezésével támogatta az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetet.

2011.12.20 19:03MTI

A 2009-ben letartóztatott, 29 éves Tarek Mehannát mind a hét vádpontban elítélték. Az ügyészség szerint a férfi Irakban szolgáló amerikai katonák elleni merényleteket is tervezett, amihez 2 barátjával együtt egy jemeni terroristabázison akarta megszerezni a kiképzést. Mehannáék végül nem találták meg a keresett tábort.
   
A védelem arra hivatkozott, hogy Mehanna, aki amerikai állampolgár, pusztán muszlim örökségéről akart többet megtudni az iszlám jog tanulmányozásával és a klasszikus szövegek fordításával. Jemenbe pedig azért látogatott el, mert egy ottani iskolában akart tanulni.
   
Mehanna Pennsylvaniában született, de Boston egyik külvárosában nőtt fel. A férfi nagy csodálója Oszama bin Ladennek, az al-Kaida néhai vezetőjének, és barátaival többször beszélgetett arról, mennyire szeretne részt venni egy szent háborúban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.