Senki sem sebesült meg

Bombázták Izraelt - az al-Kaida indította a rakétákat

Egy al-Kaidához kötődő szervezet, az Abdallah Azzám Brigádjai vállalta magára, hogy rakétákat indított izraeli terület ellen Dél-Libanonból kedd hajnalban - adta hírül az en-Nasra libanoni hírportál.

2011.11.29 15:25MTI

Az internetes oldal arról számolt be, hogy ilyen értelmű közleményt kapott a csoporttól.

A névadó, Abdallah Azzám jordániai palesztin volt, és Oszama bin Laden mellett működött, mígnem 1989-ben Afganisztánban megölték. A szervezet "hajnalban rakétákat lőtt ki a Palesztina északi részén fekvő cionista telepek ellen, amelyek elérték célpontjukat" - írta a szervezet közleményében, Izrael északi részére utalva.

Az izraeli hadsereg tudatta, hogy a rakéták Nyugat-Galileában csapódtak be. Senki sem sebesült meg, de legalább egy épület megrongálódott.

Az izraeli tüzérség gránátlövedékekkel viszonozta a tüzet. Az Abdallah Azzám Brigádjai vállalta magára az Izrael ellen Dél-Libanonból 2009 szeptemberében elkövetett legutolsó rakétatámadást is.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.