Pánik Pakisztánban

Elrabolt egy amerikait az al-Kaida

Az al-Kaida vállalta magára egy Pakisztánban élő amerikai állampolgár elrablását.

2011.12.02 08:35MTI

Ajmán az-Zavahri, a nemzetközi terrorszervezet vezetője csütörtökön közzétett üzenetében közölte, hogy az augusztus 13-án elrabolt Warren Weinsten szabadlábra helyezéséért cserébe azt követelik az Egyesült Államoktól, hogy állítsa le a pakisztáni, afganisztáni, szomáliai és jemeni célpontok elleni légicsapásait, valamint engedje el foglyait.

A terrorvezér 31 perces üzenetéről az iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai szervezet számolt be. Zavahri, aki azután vette át az al-Kaida vezetését, hogy egy amerikai kommandó végzett elődjével, Oszama bin Ladennel, üzenetében azt is megerősítette, hogy helyettese életét vesztette Pakisztánban augusztusban egy amerikai légi támadás következtében. Azzal fenyegetőzött, hogy megtorló csapásokat hajtanak végre. Weinsteint nyolc-tíz fegyveres rabolta el a pakisztáni Lahorban lévő otthonából.

A hatvanas éveiben járó amerikai férfi hat éve él Pakisztánban, és az amerikai kormányzati segélyek célba juttatásával foglalkozó J. E. Austin Associates cég pakisztáni igazgatója. Végzettsége nemzetközi jogász és közgazdász. Pakisztánban gyakoriak a zömében váltságdíjért elkövetett emberrablások, s az áldozatok túlnyomó többsége helybeli. Néha külföldieket is elrabolnak, de a lahorihoz hasonló szervezett támadás ritka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.