Maliban hurcolták el az öt embert

Közzétette az al-Kaida az elrabolt európaiak fotóit

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet afrikai szárnya kedden közzétette annak az öt európainak a fényképeit, akiket a múlt hónapban rabolt el Maliban.

2011.12.13 09:20MTI

Az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQIM) nevű terrorszervezet egy iszlamista honlapon tett közzé két fényképet, amelyeken a túszok láthatók, álarcos fegyveresekkel körülvéve. Az egyik fotón a két francia túsz látható, feltehetően hátrakötözött kézzel, a másikon pedig a többiek vannak, ők nincsenek megkötözve. A képekből ítélve mindnyájuk egészségi állapota jó.
   
Az AQIM közlése szerint emberei november 24-én raboltak két francia állampolgárt - akik a szervezet szerint kémek -, majd egy napra rá további három embert európai országokból. A szervezet nem árulta el, hogy az utóbbiak mely országokból valók.
   
Az AQIM közleményében támadja a mali hatóságokat, amiért Franciaországgal szövetkeznek az iszlamisták ellen. Malira nemzetközi nyomás nehezedik, hogy fokozza harcát az al-Kaida ellen, amely szép hasznot húz a nyugati országokból származó állampolgárok elrablásából, illetve az értük fizetett váltságdíjból.
   
A mali biztonsági erők hétfőn közölték, hogy őrizetbe vettek négy embert, aki gyaníthatóan elrabolta a két francia állampolgárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.