A terrorista Avláki fia is életét vesztette

Hét al-Kaida tag halt meg egy amerikai légicsapásban

A jemeni védelmi tárca közölte: amerikai erők légi csapásai következtében az al-Kaida terrorszervezet hét feltételezett tagja vesztette életét Jemenben.

2011.10.15 12:45MTI

A péntek esti támadásban meghalt Ibrahim al-Banna, az al-Kaida arab-félszigeti propagandafőnöke, valamint Abderrahman al-Avláki. Utóbbi a fia volt Anvar al-Avláki radikális hitszónoknak. A jemeni-amerikai állampolgárságú imám szeptember végén vesztette életét a jemeni Márib tartományban végrehajtott amerikai légicsapás során.
   
Fiának halálhírét megerősítette egy Sabva tartománybeli falusi kórház.  Abderrahman al-Avláki mellett a péntek esti támadásban meghalt apjának egy unokafivére és három törzsi vezető is.
   
Al-Banna egyiptomi állampolgár volt. A szanaai kormányiroda közleménye szerint részt vett Jemen területén végrehajtott, illetve tervezett terrorcselekményekben.
   
A pénteki légi csapásokra válaszul feltételezett al-Kaida tagok rakétákat lőttek ki egy földgázvezetékre, amely kigyulladt. A lángok néhány kilométerre az Ádeni-öbölben lévő gáztermináltól borították el a csővezetéket. A tűz nyomán felszálló füstfelhőt még 20-30 kilométernyi távolságból is látni lehet - jelentették szemtanúk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.