Még 46 munkást keresnek a mentőalakulatok

Elsüllyedt olajfúró: már hét halott

A rendkívüli esetek minisztériumának távol-keleti sajtószolgálata közölte: hétre emelkedett a távol-keleti orosz olajfúró platform elsüllyedésekor meghalt emberek száma: a mentőalakulatok tovább folytatják a kutatást 46 eltűnt munkás után.

2011.12.19 08:34MTI

Az elsüllyedt platform munkásai közül tizennégyet sikerült élve kimenteni. A jéghideg vízre és az öt méter magas hullámokra való tekintettel alig van remény arra, hogy az eltűntek közül bárki is túlélje a balesetet. A levegő hőmérséklete mínusz 17 fok a Szahalintól délre fekvő térségben.
   
Közben az orosz főügyészség vizsgálatot indított a Kolszkaja platformot vontató jégtörő hajó kapitánya ellen. Azzal gyanúsítják, hogy a viharra figyelmeztető időjárás-jelentést semmibe véve vette vontatókötélre és kezdte el vontatni a Kolszkaja platformot a Kamcsatka-félszigettől Szahalin irányába. Útközben a vihar által felkorbácsolt hullámok és jégdarabok megrongálták a fúrótorony ablakait, ennek nyomán a platform 20 perc alatt elsüllyedt. A személyzetnek nem volt ideje összehangolt mentési akcióra - közölte az ügyészség szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.