Recesszióba süllyed - s elsüllyed 5 európai ország

Egymásra licitálnak a leminősítők - most Franciaország feje felett is ott a bárd

Az S&P hitelminősítő ronthat öt európai ország, így Franciaország adósi besorolásán egy vagy két fokozattal, amennyiben az euróövezet recesszióba süllyed, és a kormányok növelik hitelfelvételeiket.

2011.10.21 11:05MTI

A veszélyeztetett országok között említette az S&P Franciaország mellett Spanyolországot, Olaszországot, Írországot és Portugáliát. Franciaország besorolása a jelenlegi "AAA"-ról "AA pluszra" gyengülhet a hitelminősítő elemzői szerint.

A jelentés kitér arra is, hogy egy negatív forgatókönyv teljesülése esetén számos spanyol, olasz és portugál bankot kellene feltőkésíteni.

Az S&P alapforgatókönyve szerint az euróövezet GDP-je 1,0-1,5 százalékkal nő jövőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.