Kedvezményes áron adja el Németország

Újabb tengeralattjárókat vásárol Izrael

Egy berlini forrás szerint A német kormány jóváhagyta egy újabb Delfin osztályú katonai tengeralattjáró eladását Izraelnek kedvezményes áron.

2011.11.30 18:17MTI

Németország a jövő évi költségvetés terhére 135 millió euróval, vagyis a teljes ár mintegy egyharmadával szubvencionálja az eladást. A Delfin osztályú tengeralattjárókat el lehet látni atomrobbanófejjel fölszerelt rakétákkal is. Arra nincs bizonyíték, hogy Izrael birtokában lenne ilyen fegyver.
   
Izrael eddig három ilyen búvárhajót szerzett be Németországtól. Ezek közül egyet fele áron, a másik kettőt pedig teljesen német pénzből. Egy 2005-ben megkötött megállapodás alapján opciója volt egy újabb szubvencionált tengeralattjáróra is, s a lehetőséggel most élt - közölte a neve elhallgatását kérő forrás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.