Több mint száz lakást engedélyezett a miniszter

Tovább építkezik Izrael Ciszjordániában

Ofran, a Békét Most pacifista szervezet egyik vezetője közölte: száztizenkilenc lakás felépítését engedélyezte Izrael védelmi minisztere a Ciszjordánia északi részében lévő Síló településen.

2011.11.28 18:05MTI

Ofrant a minisztérium értesítette, hogy már 2011 októberében jóváhagyta a terveket, köztük ötven, már épülő lakásét is. Ofran szerint az építkezések már egy éve megkezdődtek, de ezek akkor még nem kapták meg a szükséges kormányzati engedélyeket.
   
A minisztérium szóvivője az AFP-nek is megerősítette, hogy ezekben az esetekben utólagos engedélyezésről van szó.
   
Ciszjordániának több mint 310 ezer zsidó lakosa van, és a telepesek száma folyamatosan nő. Az izraeli békeaktivisták bírálják a hatóságok viselkedését, a nemzetközi közösség pedig még a megszállt területeken kormányzati engedélyekkel épített lakónegyedeket is illegálisnak tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.