Tajvani turisták érkeztek a repülőn

Az atomkatasztrófa óta először szállt le nemzetközi gép Fukusimában

A márciusi atombaleset óta első ízben fogadott nemzetközi járatot szombaton a fukusimai repülőtér.

2011.11.19 08:22MTI

A légikikötőbe érkezett a tajvani Trans-Asia légitársaság charterjárata, amely 180 tajvani turistát szállított a márciusi földrengés és szökőár, illetve nukleáris baleset sújtotta japán prefektúrába. A tajvani turisták a prefektúra nyugati részén fekvő, festői szépségű Aizu hegységet keresik fel.
   
A Fukusima 1. atomerőműben történt baleset miatt nagy területek váltak sugárszennyezetté, de kizárólag az atomerőmű közvetlen környezetében, 20 kilométeres körzetében fekvő földek talajszennyezettsége jelent veszélyt az emberi szervezetre. Ennek ellenére az idegenforgalom jelentős mértékben megcsappant Fukusima prefektúrában, amely korábban igen népszerű volt, különösen a hegymászók körében.
   
A fukusimai repülőtér nem szenvedett károkat a március 11-i földrengésben és szökőárban, de azóta nem indítottak menetrend szerinti járatokat. Az elmúlt nyolc hónap alatt a repülőtér egyetlen nemzetközi járatot sem fogadott.
   
A japán hatóságok megpróbálnak javítani a prefektúra megítélésén, s reklámkampányokkal csalogatják vissza a turistákat Fukusimába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.