Tizenheten haltak meg

Izrael áll az iráni lőszerraktár felrobbantása mögött?

Egy nyugati hírszerzési tisztviselő kijelentette: az izraeli titkosszolgálat, a Moszad áll az egyik iráni lőszerraktár szombati, 17 halálos áldozatot követelő felrobbantása mögött.

2011.11.14 14:17MTI

"Ne higgyék el az irániaknak, hogy baleset volt" - mondta a nyugati tisztviselő a Time-nak és hangsúlyozta, hogy helyesek azok a feltevések, amelyek a Moszadot sejtették a robbantás mögött.

A hatalmas erejű robbanásban meghalt az iráni Forradalmi Gárda egy parancsnoka is, aki az iszlám köztársaság rakétaprogramjának egyik kulcsfontosságú figurája volt.
   
A titkosszolgálati forrás azt is állította, hogy további tervek vannak az iráni atomprogram elleni szabotálázsakciókra. "Több golyó van még a tárban" - fogalmazott a név nélkül nyilatkozó tisztviselő a Time magazinnak.
   
Ehud Barak izraeli védelmi miniszter egy nappal a robbantás után egy interjúban kijelentette, hogy örül az esetnek és reméli, hogy még több "hasonló robbanásra" sor kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.