Az idén már hatodszor

Izraelt tápláló gázvezetéket robbantottak Egyiptomban

Biztonsági források közölték: robbanások rongálták meg az Izraelt és Jordániát tápláló egyiptomi gázvezetéket csütörtökre virradóra a Sínai-félsziget északi részén, idén immár hatodszor.

2011.11.10 07:59MTI

Tájékoztatásuk szerint az első detonáció - feltehetően szabotázsakció - az el-Arís városától mintegy 40 kilométerre nyugatra fekvő vezetékszakaszon történt. Szemtanúk előzőleg fegyvereseket láttak a közelben.
   
A MENA hírügynökség szintén szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy a gázvezetékből lángok csaptak a magasba.
   
Később egy második, ismeretlen eredetű robbanás is megrázta a gázvezetéket a térségben, egy kompresszorállomás közelében.
   
Hoszni Mubarak egyiptomi elnök februári bukása óta immár hatodszor érte támadás a gázvezetéket, s a tűzszerészek már több pokolgépet hatástalanítottak.
   
Egyiptom fedezi Izrael gázfogyasztásának 43 százalékát, illetve Jordánia gázszükségletének 80 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.