Egy gázvezetéket rongált meg a detonáció

Hatalmas robbanás Egyiptomban

Hatalmas robbanás rongálta meg, és borította lángba keddre virradóra az Izraelt és Jordániát tápláló egyiptomi gázvezetéket.

2011.09.27 07:19MTI

A robbanás a Sínai-félsziget északi részén, el-Arís várostól 20 kilométerre lévő gázvezetékszakaszon történt.  Hírügynökségi jelentések szerint hatalmas tűz keletkezett, ötvenméteres lángcsóva tört a magasba. Egyes hírek szerint egy sérültje van a detonációnak.
   
Szemtanúk szerint három fegyveres teherautóból tüzet nyitott, és berobbantotta a gázvezetéket. A hatóságok sem zárták ki, hogy szélsőségesek szabotázsakciójáról van szó. Hoszni Mubarak egyiptomi elnök bukása, február óta ugyanis ötször érte eddig támadás ezt a gázvezetéket a Sínai-félszigeten, és tűzszerészeknek sikerült több pokolgépet hatástalanítaniuk. A múlt hónapban a hatóságok fokozták a rendőri és katonai jelenlétet a gázvezeték környékén.
   
Egyiptom fedezi Izrael gázfogyasztásának 43 százalékát, illetve Jordánia gázszükségletének 80 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.