Két évtizedes száműzetésből tért haza

Letartóztatták Egyiptom legkeresettebb iszlám szélsőséges terroristáját

Kairóban vasárnap letartóztatták az ország egyik legkeresettebb iszlám szélsőséges terroristáját, Mohammed al-Iszlambúlit, aki két évtizedes száműzetésből tért haza.

2011.08.28 19:20MTI

Al-Iszlambúli Iránból érkezett, miután a teheráni hatóságok közölték vele, hogy el kell hagynia az országot, s vagy Egyiptomba, vagy Pakisztánba mehet. Miután az utóbbiba többször is sikertelenül próbált bejutni, felszállt egy kairói repülőgépre.

Mohammed al-Iszlambúlit 1992-ben távollétében államellenes összeesküvés miatt halálra ítélték, s 1999-ben egy bíróság újból elmarasztalta, mint a Luxorban turistákat lemészároló és számos merényletet elkövető Gamáa Iszlamija szélsőséges szervezet tagját. Ügyeit, mivel távollétében mondták ki rá az ítéletet, az egyiptomi törvények szerint újra kell tárgyalni.

Iszlambúli testvére, Háled al-Iszlambúli alezredes egyike volt azoknak, akik 1981-ben megölték Anvar Szadat egyiptomi elnököt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.