Hullottak a lövedékek a Gázai övezetből

Egyiptom is kapott az Izraelnek szánt rakétákból

Egyiptomi területre is hullottak rakéták vasárnap kora reggel a Gázai övezetből, amelyeket valószínűleg izraeli célpontra szándékoztak kilőni.

2011.08.21 14:17MTI

A rakéták az övezet és Egyiptom közötti Rafah határátkelőtől nyugatra értek földet, s nem okoztak károkat - jelentette a tv. Egy biztonsági forrás megerősítette a hírt, úgy vélve, hogy a lövedékek tévedésből csapódtak be egyiptomi területen.
   
"Úgy tűnik, hogy Izraelre irányultak, és Karm-Abu-Szálem (héber nevén Kerem-Salom izraeli) határállomást vették célba - mondta a név nélkül nyilatkozó forrás. - Egyelőre két rakétát találtunk, és a biztonsági erők átfésülik a körzetet továbbiak után kutatva."
   
A gázai övezeti palesztin fegyveresek, akik korábban magukra vállalták több rakéta kilövését az egyiptomi határhoz közeli izraeli célpontokra, eddig nem reagáltak a hírre.

A Népi Ellenállási Bizottságok és az Iszlám Dzsihád fegyveres szárnya előzőleg közölték, hogy ők indítottak rakétákat egy izraeli katonai állás ellen Kerem-Salom közelében, Izrael és az övezet határán, az egyiptomi határtól mintegy két kilométerre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.