"Izrael szuverenitása ellen elkövetett támadás"

Vérengzés Izraelben - 14 halott maradt a támadások után

"Izrael szuverenitása ellen elkövetett támadásnak" nevezte a csütörtökön az Eilat városánál elkövetett három véres merényletet Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és közölte, hogy Izrael "megfelelően fog reagálni" a támadásra.

2011.08.18 17:59MTI

Az összehangolt, járművek és katonák ellen elkövetett támadásban hét izraeli életét vesztette, több mint huszonöten pedig megsebesültek; a támadók közül heten szintén meghaltak.

Az izraeli áldozatok között nők is vannak. Ehud Barak védelmi miniszter korábban kijelentette, hogy a merénylők a Hamász iszlamista terrorszervezet által irányított Gázai-övezetből érkeztek. A Hamász viszont cáfolta, hogy köze lenne a támadásokhoz.

"A Hamász kormánya elutasítja Barak vádjait az eilati incidenssel kapcsolatban, és kijelenti, hogy a Gázai-övezetnek semmi köze az Eilatban történtekhez" - jelentette ki a Hamász szóvivője, majd kifejtette, hogy Izrael csak a belső társadalmi problémáiról próbálja elterelni a figyelmet a vádaskodással.

Nyilatkozatában a védelmi miniszter azt is felvetette, hogy a támadások Egyiptom befolyásának csökkenését jelzik a Sínai-félszigeten, és ezért élénkülhetett meg ott a terrorista csoportok tevékenysége.

Erre reagálva Abdel Vahab Mabruk tartományi kormányzó elmondta, hogy a merénylők nem a Sínai-félszigetről mentek át Izraelbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.