3 évi börtönre ítélték

Újabb egyiptomi minisztert ítéletek el korrupció miatt

Egyiptomban 3 évi börtönre ítéltek vasárnap egy volt minisztert korrupció vádjával.

2011.09.18 14:38MTI

A forradalom előtt a turisztikai tárcát irányító Zohar Garanahnak ez a második büntetése ilyen indokkal. Az első ötéves börtönt azért kapta, mert befektetőket törvényellenesen juttatott állami földekhez. Az egyiptomi jog értelmében a két büntetés közül csak az egyiket, a hosszabbikat kell letöltenie.

Garanah csak egy a sorban: csütörtökön Ahmed Ezz acélmágnást ítélték 10 évre korrupció miatt. Ő a korábbi kormánypárt egyik bennfentese volt. S ugyanazon a napon a volt kereskedelmi miniszter Rasid Mohamed Rasid jutott hasonló sorsra, ő 15 évet kapott Ezz ügyében.

Egyiptomban mintegy kéttucatnyi per folyik az előző rendszer urai ellen korrupció, a hatalommal való visszaélés, pénzmosás és a tüntetők lelövésére adott parancs miatt. Ez utóbbi vád Hoszni Mubarak volt elnök ellen is felmerült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.