Veszélyes karikatúra jelent meg egy lapban

Izrael kezére csapott az UNESCO

Megrótta pénteken az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) Izrael küldöttét egy izraeli lapban megjelent karikatúra miatt.

2011.11.11 13:47MTI

A Háárec című baloldali napilapban közölt rajz az ország miniszterelnökét ábrázolja, amint utasítást ad a pilótáknak, hogy Irán bombázása után hazafelé jövet tegyék a földdel egyenlővé az UNESCO irodáját is.
   
Jigal Palmor izraeli külügyi szóvivő szerint az UNESCO a Nimród Barkán izraeli küldöttnek átnyújtott tiltakozó jegyzékben leszögezi, hogy a karikatúra "veszélybe sodorja fegyvertelen diplomaták életét". Az izraeli diplomata erre reagálva közölte az UNESCO-val, hogy Izraelben a sajtó szabad - tette hozzá a szóvivő.   
   
A szóban forgó karikatúra a múlt héten jelent meg a Háárecben. A gúnyrajz Netanjahu amiatti méltatlankodását figurázza ki, hogy az UNESCO közgyűlése október 31-én teljes jogú tagjává választotta a Palesztin Hatóságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.