Palesztinnak nézték

Az izraeliek már egymást irtják

Izraeli katonák lelőttek egy palesztin szélsőségesnek hitt zsidó telepest.

2011.11.11 07:54MTI

Izraeli katonák lelőttek egy palesztin szélsőségesnek hitt zsidó telepest péntek hajnalban egy ciszjordániai ellenőrzőpontnál - közölte a hadsereg és telepesvezetők.

A katonák tüzet nyitottak egy autóra Hebron közelében, mert "gyanúsnak tűnt, gyorsan közeledett, és veszélyben érezték az életüket" - mondta egy katonai szóvivő.

Az Izrael által 1967-ben megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben mintegy 500 ezer izraeli és 2,5 millió palesztin él együtt. Az államiságért harcoló palesztinok gyakran használnak gépkocsit az izraeli katonák vagy telepesek elleni támadásaikhoz, így előfordul, hogy egy gyanúsnak tűnő járműre figyelmeztetés nélkül tüzet nyitnak az izraeli katonák.

A telepes vezette autónak utasai is voltak, és ketten megsebesültek a katonák által leadott lövésektől. Az eset után rögtön a helyszínen egy elhaladó teherautó elütött egy katonát, aki ettől megsérült.

Az áldozat a közeli Ottniel kolónia egyik alapítója volt, és társaival együtt éppen a kora reggeli ájtatosságra sietett Hebronba - közölte a kolónia szóvivője az izraeli katonai rádióval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.