Megoszlanak a vélemények

Nem minden izraeli lőné szét az iráni atomlétesítményeket

Egy közvélemény-kutatás szerint az izraeliek megosztottak az iráni atomlétesítmények elleni csapás kérdésében.

2011.11.03 08:56MTI

A megkérdezettek 41 százaléka támogatja a katonai műveletet, 39 százaléka ellenzi azt, 20 százalék pedig nem mondott véleményt.
   
Emellett az izraeliek 52 százaléka bízik Benjámin Netanjahu kormányfőben és Ehud Barak védelmi miniszterben, az Irán elleni csapás két legharcosabb szószólójában.
   
A felmérést a Háárec című izraeli napilap megrendelésére készítette egy közvéleménykutató-intézet 495 ember megkérdezésével.
   
Az izraeli média napok óta az iráni atomlétesítmények elleni csapással van tele. Netanjahu, Barak és Avigdor Liberman külügyminiszter állítólag a katonai beavatkozás mellett van, és próbálja meggyőzni a kormány többi, befolyásos tagját, akik inkább a gazdasági nyomásgyakorlást részesítik előnyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.