Az EU külügyminisztere felszólította az államot

Ashtont aggasztják Izrael lakásépítési tervei

Az Európai Unió külügyminisztere szerdán felszólította Izraelt, hogy vonja vissza a palesztin területeken létesített lakótelepek építésének felgyorsításáról hozott kormánydöntést.

2011.11.02 17:03MTI

"Mélységesen aggaszt az a legutóbbi izraeli döntés, amely felgyorsítaná a telepek építését, válaszul Palesztinának az UNESCO-ba történt felvételére" - jelentette ki Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
   
A brit politikus illegálisnak és a békét akadályozó lépésnek nevezte a zsidó telepek létrehozását. Egyúttal felszólította Izraelt, hogy vonja vissza a döntést. Izraelhez és Palesztinához intézve szavait, kijelentette: mindkét felet arra hívja fel, hogy tegyenek további erőfeszítéseket az Egyesült Államok, az Európai Unió, az ENSZ és Oroszország alkotta közel-keleti kvartettel együtt a béke elérése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.