Katonai akciót terveznek

Izrael vs. Irán: Netanjahu atomháborút akar?

A kormány maga mögé állításán fáradozik Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Ehud Barak védelmi miniszter, akik katonai akciót terveznek az iráni atomlétesítmények ellen.

2011.11.02 11:09MTI

A duónak nemrég sikerült meggyőznie Avigdor Liberman külügyminisztert, hogy támogassa tervüket. Azonban a kormány további öt legfontosabb minisztere, Élijáhu Jisáj belügyminiszter, Dán Meridor titkosszolgálati miniszter, Benni Begin tárca nélküli miniszter, Móse Jaalon stratégiai ügyekért felelős miniszter, valamint Juval Steinic pénzügyminiszter egyelőre nem akar többet nyomásgyakorlásnál.

Mark Regev, a kormányfő szóvivője nem akart nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, mondván, hogy "nem kommentáljuk az újság minden spekulációját".

Az izraeli média az utóbbi időben egyre gyakrabban kongatta meg a vészharangot Iránnal kapcsolatban.

Izrael és a Nyugat attól tart, hogy az iszlám köztársaság békésnek álcázott atomprogramja valójában nukleáris fegyverek kifejlesztésére irányul.

Bár a zsidó állam fenyegetve érzi létét Irán által, izraeli titkosszolgálati körök óva intik a kormányt egy esetleges katonai beavatkozástól.

A Háárec kormány- és külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) hamarosan megjelenő új jelentése felgyorsíthatja a döntési folyamatot Izraelben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.