Gyorsulnak a lakásépítések Ciszjordániában

Csalódott az USA Izrael döntésében

Az Egyesült Államok szerdán csalódottságát fejezte ki Izrael döntése miatt, amellyel gyorsítani akarja a kelet-jeruzsálemi és ciszjordániai telepbővítéseket, válaszul Palesztina felvételére az UNESCO-ba.

2011.11.02 19:51MTI

"Nagyon csalódottak vagyunk az előző napi bejelentés miatt, amely szerint felgyorsítják a lakásépítéseket Jeruzsálemben és Ciszjordániában" – közölte újságírók előtt Jay Carney fehér házi szóvivő.
   
"Ellenezzük, hogy bármelyik fél olyan intézkedéseket hozzon, amelyek ahelyett hogy elősegítenék, még tovább bonyolítják az izraeliek és palesztinok közötti közvetlen tárgyalásokat" – szögezte le a szóvivő.
   
Izrael kedden jelentette be, hogy 2000 újabb lakást épít telepesek számára, és befagyasztja a palesztin pénzek átutalását válaszként arra, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) közgyűlésén Párizsban hétfőn teljes jogú tagjai közé választotta a Palesztin Hatóságot.
   
A döntés után az Egyesült Államok bejelentette, hogy felfüggeszteti az UNESCO finanszírozását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.