Példát vehetnénk...

Kisemmizték a maffiózókat: ötvenmillió euró értékű vagyont koboztak el Montenegróban

Montenegróban a szervezett bűnözés elleni harcot irányító különleges rendőrségi osztály emberei 50 millió euró értékű, kétes eredetű vagyont foglaltak le.

2011.11.01 20:31MTI

"Olyan emberektől is elkoboztuk a vagyont, akik a társadalmi ranglétrán előkelő helyet foglalnak el és visszaélések útján jutottak búsás jövedelemhez, sok milliós összegekkel károsítva meg az államot" - mondta Ranka Carapic, a montenegrói legfőbb államügyész a montenegrói tengerparton, Budván megtartott szakmai tanácskozáson.

"Az idén 15 személy ellen emeltek vádat szervezett bűnözés miatt. Ezek az emberek hatalmas mennyiségű kábítószerrel kereskedtek. A törvényellenes módon szerzett pénzt igyekeztek tisztára mosni" - hangsúlyozta az ügyésznő, aki azt is elmondta, hogy a fenti eseteken kívül további 20 esetet derítettek fel a hatóságok és ez is hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Bizottság kedvezően értékelte az a küzdelmet, amit Montenegró folytat a szervezett bűnözés felszámolásáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.