Összecsaptak a rendőrökkel a demonstrálók

Könnygázt kaptak a mecsetrongálás ellen tiltakozó arabok Izraelben

Egy észak-izraeli mecset megrongálása ellen tiltakozó izraeli arabok összecsaptak a rendőrséggel, a csetepatéban senki sem sebesült meg.

2011.10.04 12:28MTI

A több tucatnyi - zömmel fiatal - tiltakozó kövekkel megdobálta a megfékezésükre kivezényelt rendőröket, akik válaszul könnygázt vetettek be.
   
Az eset egy kis beduin faluban, Tuba-Zangariában történt, a Genezáreti-tótól északra. Az arabok az ellen tiltakoztak, hogy előző este ismeretlenek - valószínűleg zsidó telepesek - súlyosan megrongálták a falu mecsetjét.    

Benjámin Netanjahu kormányfő elítélte a "vandál támadást". Simon Peresz izraeli elnök zsidó, keresztény, muszlim és drúz egyházi személyiségekkel együtt felkereste a támadás helyszínét.
   
A biztonsági erőket a vandál cselekedettől függetlenül készültségbe helyezték egész Észak-Izraelben a péntek este kezdődő jóm-kipúr zsidó ünnep - az engesztelés napja - miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.