Irán támogatja a Hamászt

Izraelt "rákos daganatnak" nevezték

Teherán ellenzi a két állam-megoldást a Közel-Keleten.

2011.10.01 20:55MTI

Ali Hamenei ajatollah, Irán vallási és politikai vezetője szombaton támadta az úgynevezett két állam-megoldást, az izraeli és a palesztin állam egymás mellett létezésén alapuló tervet.

Hamenei egy palesztinbarát konferencián beszélt arról, hogy a Palesztin Hatóság ENSZ-tagság iránti kérelme kudarcra van ítélve. Szerinte a palesztinoknak nem az 1967 előtti határok alapján kellene elképzelniük országukat - amivel kimondatlanul is elismernék Izraelt -, ugyanis minden terület a palesztinokat illeti.

Irán támogatja a Gázai övezetben uralmon lévő radikális palesztin Hamászt, amely szintén elutasítja a Palesztin Hatóság elnökének, Mahmúd Abbásznak a törekvéseit. Teherán nem ismeri el Izraelt, legfőbb ellenségének tartja. Hamenei Izraelt "rákos daganatnak" nevezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.