A konfliktusrendezés életképessége

Aláássa a béketárgyalásokat: Ashton bírálta az izraeli telepépítéseket

Az újabb 1100 kelet-jeruzsálemi lakás megépítésére vonatkozó izraeli tervek az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerint aláássák az izraeli-palesztin béketárgyalásokat, veszélyeztetik a két állam elve alapján történő konfliktusrendezés életképességét.

2011.09.27 17:28MTI

Catherine Ashton az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén a közel-keleti helyzetről folytatott vitában azt mondta: mélységes sajnálattal értesült arról, hogy Izrael nem hagy fel telepépítési terveivel.

A két állami megoldás - vagyis Izrael megőrzése és a palesztinok államának megteremtése - a közel-keleti alapkonfliktus olyan rendezési vezérelve, amelyben a békeközvetítő "kvartett" valamennyi tagja - az ENSZ, az EU, az Egyesült Államok és Oroszország is - egyetért, azon túl, hogy ahhoz korábban maguk az érintett felek szintén elvi beleegyezésüket adták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.