Segíteni kell?

"Meg kell állítani Izrael elszigetelődését"

Az "arab tavasz" hatására Izrael egyre inkább elszigetelődik a Közel-Keleten, emiatt segíteni kell, hogy helyre tudja állítani kapcsolatait olyan országokkal, mint Egyiptom vagy Törökország - jelentette ki Leon Panetta amerikai védelmi miniszter vasárnap, útban a térségben teendő körútjára.

2011.10.03 08:55MTI

Hozzátette: semmi kétsége nincs afelől, hogy Izrael katonailag ezután is fölényben lesz a Közel-Kelet többi országával szemben. A kérdés az, hogy "akkor is fenn tudja-e tartanai katonai előnyét, ha közben a diplomácia területén elszigeteli magát" - mutatott rá a védelmi miniszter, aki hétfőn izraeli és palesztin vezetőkkel találkozik, majd továbbutazik Egyiptomba.

"A régió biztonságának szempontjából nagyon fontos" segíteni Izraelnek például a Törökországgal és Egyiptommal való kapcsolatának helyreállításában - hangsúlyozta Panetta. A közel-keleti béketárgyalásokról szólva elmondta: nyomást fog gyakorolni az izraeli és a palesztin vezetőkre annak érdekében, hogy üljenek vissza a tárgyalóasztalhoz.

"A legfőbb üzenetem a két fél számára, hogy semmit nem veszítenek, ha újrakezdik a tárgyalásokat" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.