Kegyetlenség a "Változások terén"

Jemen: legalább három rakéta csapódott a tüntetők közé

Rakéták csapódtak be a tüntetők egyik táborában kedden a jemeni fővárosban, szemtanúk szerint legkevesebb két ember életét vesztette.

2011.09.20 07:53MTI

Legalább három rakéta csapódott be a szanaai "Változások terén" táborozó tüntetők között, miután befejeződtek a reggeli imák. Egy tábori kórház vezetője azt mondta, hogy két halottja és öt sebesültje van a rakétatámadásoknak.
    
A fővárosban a reggeli órákban is heves ágyúzás és géppuskatűz hallatszott, ami arra utal, hogy súlyosbodik a helyzet. Vasárnap és hétfőn legalább 56 ember vesztette életét a biztonsági erők és Ali Abdalláh Száleh lemondását nyolcadik hónapja követelő tüntetők közötti harcokban.
    
Az összecsapások néhány órányi nyugalom után kedden a kora reggeli órákban újultak ki a biztonsági erők és  a felkelőkhöz márciusban átállt Ali Mohszen al-Ahmár tábornokhoz hű katonák között, akiket a főváros déli része felől, ahol a Köztársasági Gárda egységei állomásoznak, ért tüzérségi támadás.

Egy szemtanú, aki közel volt a tüntetők táborához, azt közölte, hogy a gárda katonái egy közeli hegyről tüzeltek a tábornok embereire, és néhány eltévedt lövedék csapódott be a táborban. Az elitegységnek számító gárda parancsnoka Száleh elnök idősebbik fia. A Reuters helyszíni jelentése szerint a tüntetőkre orvlövészek is tüzet nyitottak háztetőkről.  
    
Eddig a kormány nem fűzött megjegyzést az eseményekhez. Hétfőn hivatalosan azt állították, hogy kormánykatonák nem vettek célba felkelőket, és az ellenzéket vádolták meg az ellenségeskedések kirobbantásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.