A rendőrök megöltek egy ártatlan civilt

Három robbanás egy jemeni kikötővárosban

Három robbanás rázta meg szerda éjszaka Áden dél-jemeni kikötővárost; a helyi biztonsági szervek közlése szerint merénylet történt, amelynek célpontja a katonai titkosszolgálat helyi székháza és egy rendőrségi központ volt.

2011.09.15 08:54MTI

A robbanások után a rendőrök tüzet nyitottak, és egy eltévedt golyó eltalált egy ártatlan civilt, aki életét vesztette - mondták el helyi lakosok.
   
A detonációkban - amelyek közül kettő feltehetően aknagránát becsapódása volt - a biztonsági erők 13 tagja könnyebben megsebesült. A robbanások ereje nem volt olyan nagy, hogy átüsse a két, egymástól 400 méterre álló épületet körülvevő falat.
   
Számos merényletet követtek el a jemeni biztonsági erők ellen Ádenben és környékén azóta, hogy a hadsereg két hónapja offenzívát indított a kikötővárossal szomszédos Abjan tartományban, amelynek székhelyét és több városát tavasszal elfoglalták a radikális iszlamisták, akik a jemeni kormány szerint kapcsolatban állnak az al-Kaida terrorszervezettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.