Van-e joga az államnak beavatkozni?

Putyin nem korlátozná az internet szabadságát

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő csütörtökön arról beszélt, hogy a modern államokban nem szabad korlátozni az Internet szabadságát.

2011.09.01 17:33MTI

"Mindig be lehet vezetni ellenőrzést, a kérdés csak az, hogy vajon az államnak van-e joga beavatkozni" - mondta a miniszterelnök egy iskola diákjainak a tanévkezdés alkalmából tett látogatásán.

"A modern világban nem lehet korlátozni semmit, egyszerűen jobban kell dolgozni ezen a területen" - tette hozzá, a Reuters szerint arra utalva, hogy az orosz kormánynak jobban kell felhasználnia az internetet az ellene irányuló, a világhálón megjelenő bírálatok ellensúlyozására.
   
A hírügynökség szerint megjegyzéseivel Putyin nyilvánvalóan azokat az aggodalmakat próbálta eloszlatni, hogy kormánya a jövő évi elnökválasztások előtt lecsaphat az ellenzékre. Oroszországban, ahol a médiát az állam irányítja és az utcai megmozdulásokat szigorúan korlátozzák, az internet a szólásszabadság egyik utolsó bástyája - írta a Reuters.
   
Egy diáknak az internet korlátozásával kapcsolatos kérdésére válaszolva Putyin azt mondta, hogy a tiltás nem a legjobb módja a gyermekpornográfiától a "negatív politikai felhívásig" terjedő jelenségek elleni harcnak.
   
"Lehetetlen ezeknek útját állni, egyszerűen meg kell értetni az emberekkel, miről van szó, hogy ellenállás fejlődjön ki bennük velük szemben" - fogalmazott az orosz kormányfő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.