Az ezredes bekerítésében bíznak a felkelők

Új remények: megtalálhatták Kadhafi rejtekhelyét

A líbiai felkelők bekerítettek csütörtökön Tripoliban egy lakóépület-csoportot, amelyek egyikében a reményük szerint Moammer el-Kadhafi rejtőzik a fiaival együtt.

2011.08.25 17:19MTI

A tűzpárbaj már az épületeken belül zajlik. Azt nem mondták, miért hiszik, hogy az ezredes ott van. "Együtt vannak egy kis lyukban. Ma befejezzük. Ma véget vetünk ennek" - mondta az egyik harcos. Előzőleg a felkelők egyik szóvivője Tripolitól 150 kilométerre sejtette a politikus búvóhelyét.
   
Egy másik katonai illetékes azt mondta az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak, hogy még aznap fel akarják számolni az utolsó ellenállási gócokat Abu Szelim (Szlim) negyedben, amely még Kadhafiék kezében van. A negyedben "néhány száz" kadhafista lehet - mondta, hozzátéve, hogy a felkelők ezerszámra vannak.
   
Tripoliban egyes kerületekben kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba, az utcákon megjelentek a civil személygépkocsik, és kinyitott néhány pékség is. A város nyolcvan százaléka van a felkelők kezén a saját állításuk szerint, de még a békés helyeken is káosz uralkodik, és nem ritkák a hirtelenül kitörő lövöldözések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.