Liam Fox szerint

A NATO is keresi Kadhafit

A NATO is besegít Líbiában az arab ország vezetője, Moammer Kadhafi ezredes utáni kutatásba - közölte csütörtökön a brit védelmi miniszter a Sky News tv-csatornán.

2011.08.25 11:14MTI

Liam Fox elmondta, a katonai szövetség hírszerzéssel és felderítőeszközökkel segít a líbiai felkelőket irányító Átmeneti Nemzeti Tanácsnak (ÁNT) Kadhafinak és "a rezsim megmaradt tagjainak" felkutatásában.

A brit védelmi miniszter hozzátette, a NATO elsősorban légi felderítéssel segít. Arra a kérdésre, hogy különleges alakulatokat is bevetnek-e Líbiában, például a brit hadsereg különlegesen kiképzett elitalakulatát, az SAS kommandót, a miniszter azt felelte: "Jelenleg nem közölhetünk semmit a különleges erőkről".

A The Daily Telegraph című londoni napilap azt írta, az SAS "kulcsszerepet játszott" a líbiai főváros, Tripoli bevételét célzó hadműveletek összehangolásában. Az újság azt is tudni véli, hogy az elitegység azt a parancsot kapta, hogy próbálja felkutatni Kadhafit.

A líbiai vezető eltűnt tripoli rezidenciájából, amelyet kedden elfoglaltak a felkelők. Az ÁNT átszámítva 1,6 millió dollár vérdíjat tűzött ki Kadhafi fejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.