A rezidencián nyoma sincs

Sehol sem találják Kadhafit

Nem találták meg Moammer el-Kadhafit a kedden elfoglalt rezidencián.

2011.08.23 19:59MTI

"A Báb el-Azizíja épületegyüttes teljesen az ellenőrzésünk alá került, Kadhafi ezredes és a fiai nincsenek ott. Senki sem tudja, hogy hol vannak" - mondta egy Bengáziban tartott tájékoztatón Ahmed Omár Bani ezredes.
   
A felkelők vezető szerve, az Átmeneti Nemzeti Tanács egy másik szóvivője Londonban azt mondta, hogy "nem hiszik, hogy elhagyta volna az országot. Szerintük még Líbiában van, vagy Tripoliban, vagy a közelében. Előbb-utóbb megtalálják.

Ha él, letartóztatják - ez lenne a háború legjobb kimenetele - vagy megölik, ha ellenállást tanúsít" - mondta Gama el-Gemáti.
   
William Hague brit külügyminiszter kedden a BBC-ben arra figyelmeztetett, hogy a Kadhafi-rendszer "az utolsó napjait éli, de még nem ért véget", és még "gigantikus problémák jelentkezhetnek".
   
Bengáziban örömkiáltásokkal, dudálással és lövés sorozatokkal fogadták a Báb el-Azizíja elestét. Fellobogózott gépkocsik járnak fel s alá, az emberek gratulálnak egymásnak.

Az utcákon dörrenések visszhangzanak, miként korábban is, amikor a felkelők nagyobb sikereket értek el - jelentették a helyszíni tudósítók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.