Ricinusmag-származékkal

Méregtámadásra készül az al-Kaida az USA-ban

Ricintámadást tervez az al-Kaida egy amerikai lap szerint.

2011.08.13 08:58MTI

Feltételezhető, hogy ricin nevű méreggel végrehajtott támadásra készül az Egyesült Államokban az al-Kaida terrorszervezet jemeni szárnya - jelentette kormányzati forrásokra hivatkozva a The New York Times.

A meg nem nevezett titkosszolgálati munkatársakat és titkos jelentéseket idéző újság szerint a jemeni szervezet nagy mennyiségben vásárol fel ricinusmagot, amiből a ricin készíthető. A méreg olyan erős, hogy 500 mikrogrammja is megöl egy embert, ha belélegzi, vagy bekerül a vérébe.

A The New York Times szerint a mérget robbanószerekhez erősítenék, s azokat zsúfolt helyeken, például bevásárlóközpontokban vagy repülőtereken hoznák működésbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.