Egy ember meghalt, öten megsérültek

Ölt a vihar Lengyelországban

A lengyel média közölte: egy 30 éves nő életét követelték a Lengyelország nagy részén szerda délután végigsöprő heves viharok.

2011.07.21 10:07MTI

A kétgyermekes fiatalasszonyt az orkánerejű szél által felkapott háztető nyomta agyon, fivére pedig ugyanakkor megsérült a Varsótól keletre fekvő, mazóviai vajdaságbeli Kolodziazban.
   
Varsóban egy férfit kórházba kellett szállítani, miután rádőlt egy fa a viharban. Az északkelet-lengyelországi warmia-mazúriai vajdaságban négyen sérültek meg. A rengeteg csapadék következtében veszélyesen megemelkedett a folyók szintje a dél-lengyelországi vajdaságokban.
   
Folyamatban van a szerdai ítéletidő okozta hatalmas károk felmérése. Az országos tűzoltó-parancsnokság közlése szerint a tűzoltóknak 3300 alkalommal kellett kivonulniuk, a vihar mintegy 200 épületet rongált meg.
A varsói Okecie repülőteret szerdán 45 percre le kellett zárni. A villámcsapások több helyen tüzeket okoztak. Több ezer háztartásban csütörtökön sem volt áram.
   
A meteorológusok csütörtökre újabb viharokat jósolnak, különösen az ország északnyugati részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.