Súlyos károk országszerte

Szlovákiát is megszaggatta a vihar

Komoly anyagi károkat okozott az a kiadós esővel kísért szélvihar, amely szerdán vonult végig Szlovákia több régióján.

2011.07.20 18:43MTI

A nagy erejű szélvihar országszerte tucatjával tépte ki gyökerestül a fákat a földből, kidöntött villanyoszlopokat, megrongálta a vezetékeket és elvitt háztetőket.
   
Északkelet-Szlovákiában, a Késmárki és a Poprádi járás számos településén felduzzadtak a helyi patakocskák, s a hatóságok másod-, illetve harmadfokú védelmi készültséget rendeltek el. Több száz ház pincéjét elöntötte a víz, tűzoltókat kellett kihívni
   
Az útra dőlt fák, illetve ágak számos helyen közlekedési problémákat okoztak, akadályozták a forgalmat, ezért a jelentések szerint legalább kéttucatnyi alsóbb rendű utat ideiglenesen lezártak.
   
A szélvihar a kassai és a tőketerebesi régiót sem kímélte. Nagyobb anyagi károkat jelentettek az északi csacai és a rózsahegyi régióból, ahol néhány hidat is megrongáltak a hirtelen felduzzadt patakok.
   
Országszerte több mint ezer háztartás maradt a nap folyamán néhány órára villanyáram nélkül.
   
Néhány helyen már hétfőn és kedden is problémákat okozott az olykor orkán erejű szélvihar. Nagyölveden például a szélvihar házak tucatjait rongálta meg, s számos háztartás villany nélkül maradt. 
   
A szlovák meteorológiai intézet másodfokú viharjelzést adott ki a szerdai napra; másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Szlovákia egyes déli régióiban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.