Hatalmas károkat okozott

Összetörte Lengyelország közepét a vihar

Hatalmas károkat okozott a Lengyelország két vajdaságában, a Varsót is magában foglaló mazóviai és a szomszédos lódzi vajdaságban csütörtök este átvonuló forgószél és vihar.

2011.07.15 13:10MTI

A vihar fákat tépett ki, villamosvezetékeket szakított le, háztetőket sodort magával. Péntek délelőtt még javában folyamatban volt a következmények felszámolása és a károk felmérése.

A rendkívüli időjárásnak szerencsére emberáldozatai nincsenek, de több idős ember is azt mondta, hogy ilyet még életében nem látott.
   
Eddigi adatok szerint mintegy 800 épületet, köztük több száz lakóházat rongált meg a vihar, villámcsapások következtében több helyen tűz ütött ki.

Több országos út a kidőlt fák vagy a rengeteg csapadék miatt járhatatlanná vált, köztük a Varsó és Wroclaw közötti 8-as út egyes szakaszai. Varsó több kerületében még pénteken is hömpölygött az utcákon a víz.
   
Donald Tusk miniszterelnök csütörtök este meglátogatta a természeti csapás által leginkább sújtott településeket, és kormányzati segítséget ígért a károsultaknak.

Egyebek között megígérte házaik újjáépítését, függetlenül attól, hogy volt-e rájuk biztosításuk vagy sem.
   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.