Két súlyos sérült

Durván lecsapott a vihar Hajdú-Biharban

Debrecen összes tűzoltója a városra hétfő este lecsapott vihar okozta károk elhárításán dolgozik, de útban vannak a város felé a megye többi településéről érkező kollégáik is.

2011.07.11 23:25MTI

A mentőknek két súlyos sérültet kellett ellátniuk - közölte a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat az MTI-vel.

A megyei katasztrófavédelmi ügyeletes elmondása szerint kidőlt fák akadályozzák a forgalmat Debrecen egész területén. Szavai szerint a cívisvárosban okozta a legnagyobb pusztítást a vihar. A balesetveszély miatt felhívják a lakosság figyelmét, hogy lehetőleg senki ne induljon útnak hétfő éjjel Debrecenben és környékén.

Jelenleg mintegy 50-en dolgoznak a kárelhárításon, de ez a szám folyamatosan emelkedik, amint bekapcsolódnak a munkába a Hajdúnánásról, Hajdúszoboszlóról és Püspökladányból érkező tűzoltók.

A vihar miatt a belvárosban is több fa kidőlt és helyenként 30 centiméteres víz hömpölyög az utakon. A belvárosi Széchenyi utcán a kidőlt fák leszakították a trolibusz-vezetékeket is, így a forgalom ezen a szakaszon szünetel - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

A katasztrófavédelmi ügyeletes beszámolója szerint a megye többi részén kisebb károkat okozott a vihar: Vámospércsen kidőlt fák miatt kaptak riasztást, míg Berettyóújfaluban körbálákba csapott a villám.

A regionális mentőszolgálatnál az MTI érdeklődésére elmondták: két súlyos sérültet kellett kórházba szállítaniuk. Egyikük Vámospércs és Nyírmártonfalva között hajtott autójával az árokba, másikuk Balmazújváros külterületén akkor sérült meg, amikor a traktorjával felborult - ismertette a regionális mentésvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.