Félig betiltják az oroszok

Medvegyev szerint a sör alkohol

Átminősítették a sör besorolását az oroszoknál, 2013-tól napi 12 órán át tiltólistára kerül.

2011.07.20 15:24ma.hu

Dmitrij Medvegyev orosz elnök hivatalosan is aláírta azt a dokumentumot, mely a sört alkoholos italként tartja számon, korlátozva ezáltal annak kereskedelmét – jelentette be a Kreml.

A törvény értelmében ugyanis az alkoholos italok – beleérte már a sört is – csak a szükséges engedélyekkel rendelkező üzletekben vásárolhatók.

A sört Oroszországban mindeddig élelmiszerként tartották nyilván, a szigorítás 2013 januárjától lép életbe.

A lépés nem meglepő, mivel világviszonylatban Oroszországban a legmagasabb az egy főre jutó alkoholfogyasztás: nagyjából a népesség 40 százaléka iszik rendszeresen nagy mennyiségű szeszes italt – áll az ország egészségügyi minisztériumának statisztikájában.

Tavaly augusztusban az orosz elnök elfogadott egy törvényt, mely tiltotta a 15 százaléknál magasabb alkoholtartalmú italok értékesítését este 10 órától reggel tíz óráig – ezzel próbálták csökkenteni az oroszok legnagyobb gyilkosának áldozatait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.