Betett a havazás és az ónos eső

Az elmúlt 24 órában 314-szer risztották a tűzoltókat

Összesen 314 esethez vonultak ki a tűzoltók szerda kora reggeltől csütörtök kora reggelig a havazás és az ónos eső miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-vel.

2010.12.02 11:51MTI

A 314 esetből 170 alkalommal árokba csúszott, elakadt személygépkocsik, illetve kamionok műszaki mentését végezték, a többi esetben kidőlt fákat távolítottak el, illetve a mélyebben fekvő területekről a belvíz miatt vizet szivattyúztak.

Az ónos eső miatt több felső vezeték leszakadt, ezért jelenleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 28 településrészen 10.300 ügyfél, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 3 településen csaknem 110 ügyfél maradt áramszolgáltatás nélkül. Az üzemzavarok elhárítása ezekben a percekben is nagy erőkkel folyik.

A legtöbbször Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye területéről érkezett riasztás a tűzoltókhoz. Rövid időre járhatatlan útszakaszok alakultak ki Komárom-Esztergom, Zala, illetve Pest megyében az ónos eső, illetve a keresztbe fordult gépjárművek miatt - olvasható az OKF közleményében. Halálos baleset nem történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.