Súlyosan bántalmaztak egy buszsofőrt

A buszon vizelő részegek lelökték a járműről a sofőrt

Ma a kora reggeli órákban súlyosan bántalmaztak egy autóbusz járművezetőt az újpalotai autóbusz végállomáson.

2009.05.17 14:43BKV Zrt.

A 130-as autóbusz Újpalota, Sárfű utca végállomásánál a jármű vezetője arra lett figyelmes, hogy két vélhetően ittas férfi közül az egyik az autóbusz belső terét WC-nek használja. A sofőr felszólította a két férfit, hogy ne az autóbuszt használják biológiai szükségleteik kielégítésére. A felszólításnak nem tettek eleget, majd az autóbusz hátsó ajtajában álló járművezetőt kilökték a járműből, aki fejjel hátra kizuhant a buszból. Tettük után, a súlyosan sérült járművezető részére adott bárminemű segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről.

A járművezető, aki a BKV és a közvagyon védelmében lépett fel, súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban ápolják. Az ügyben a rendőrség megkezdte a nyomozást. A BKV a legszigorúbb büntetést szorgalmazza, hiszen a támadás közfeladatot ellátó személy ellen történt.

Továbbá dolgozóink védelmében - akikkel szemben egyre több atrocitás történik - felgyorsítjuk a járműveken biztonsági elemek alkalmazási lehetőségének bevezetését is. Hasonló biztonsági megfontolásokból a BKV felsővezetése éppen az elmúlt héten foglalkozott a kalauzok alkalmazásának visszaállításával egyes vonalakon, amelyet szintén felgyorsítunk.

Tekintettel az ügy természetére, és arra, hogy a megsérült buszvezető az utasok kulturált közlekedése védelmében lépett fel, a BKV várja a szemtanúk segítségét az igazság kiderítésére. A nyomozás elősegítése és a tettesek mielőbbi kézrekerítése érdekében a BKV vezérigazgatója többszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.