28-ból mind marad a tárgyalásoknál

A BKV szakszervezetei nem csatlakoztak a sztrájkhoz

A BKV-járatok pénteken is zavartalanul közlekednek majd, mivel a cég 28 szakszervezete közül egyik sem csatlakozott a május 8-i sztrájkhoz, ugyanakkor nem zárható ki, hogy néhány munkavállaló nem veszi fel a munkát - közölte az MTI-vel szerdán a BKV szóvivője.

2009.05.06 16:17MTI

A közlekedési társaság érdekképviseletei és a menedzsment között az év eleji egyeztetések és megállapodások "stabil helyzetet" eredményeztek - hangsúlyozta Kiricsi Karola.

Hozzátette: mivel a dolgozókat egyénileg is megilleti a munkabeszüntetéshez való jog, nem zárható ki, hogy néhány munkavállaló mégis csatlakozik a kezdeményezéshez, ám ez várhatóan nem okoz majd problémát a közösségi közlekedésben. Közlése szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által hirdetett sztrájk miatt a BKV-ra háruló többletfeladatokat járműátcsoportosítással oldják majd.

A BKV Zrt. mindent megtesz azért, hogy utasaik pénteken - az esetlegesen megnövekedő utasforgalom ellenére - zavartalanul vehessék igénybe a szolgáltatást
- mondta Kiricsi Karola. Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke az MTI-nek azt mondta: addig, amíg van remény arra, hogy a szakszervezetek számára is elfogadható megállapodás születik a tárgyalásokon, nem csatlakoznak a sztrájkfelhíváshoz.

Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének szóvivője úgy fogalmazott: nem határolódnak el a sztrájktól, de nem kívánnak részt venni benne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.