Kimaradnak a dolgozók

Országos sztrájk - Nem lesz zavar a Tescónál, a BA-nál, az Alba-Volánnál

Nem okoz fennakadást a május 8-i országos sztrájk a Tesco áruházaknál, az Alba Volánnál és várhatóan Ferihegyen sem.

2009.05.05 16:30MTI

Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője az MTI-nek kedden elmondta: zavartalanul működnek a Tesco áruházak a május 8-i országos sztrájk ideje alatt is.

Értesültek ugyan arról, hogy a Tescóban frissen megalakult Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete csatlakozik a LIGA által hirdetett munkabeszüntetéshez, ez azonban az áruházak működését a legkisebb mértékben sem érinti, "az ellátás zavartalan lesz". A cégnél két érdekképviselet működik, közülük a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a reprezentatív.

Az MTI információi szerint a sztrájkhoz csatlakozó érdekképviselet létszáma egyelőre 10 alatti. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője arról számolt be, hogy még egyetlen ferihegyi érdekképviselet sem jelezte részvételét az országos sztrájkban.

Az Alba Volán vezérigazgatója azt közölte az MTI-vel, hogy dolgozói nem csatlakoztak a LIGA által meghirdetett május 8-i sztrájkhoz. Tóth István tájékoztatása szerint Fejér megyében a szokott menetrend szerint közlekednek majd az autóbuszok, zavartalan lesz a buszközlekedés.

A LIGA Szakszervezetek a Bajnai kormány intézkedései ellen hirdetett országos, ágazatokra kiterjedő sztrájkot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.